Assistanse på lufthavnen

Mange reisende har behov for assistanse på flyplassen og under reisens gang. Ved Oslo Lufthavn Gardermoen er det etablert en assistansetjeneste som hjelper passasjerer med ulike assistansebehov.

Tjenesten omfatter hjelp til barn som reiser alene, passasjerer med ulike former for bevegelseshindring, blinde, svaksynte og handikappede. Tjenesten er lagt opp slik at det ved avreise er mulig å få assistanse fra man ankommer flyplassen og helt ut til flyet. Ved ankomst kan man få hjelp fra flydøren og ut til ventende transportmiddel.

De som skal følge barn eller andre som trenger assistanse ut til flyet, må ha et eget ledsagerbevis for å kunne passere sikkerhetskontrollen. Dette får man ved å henvende seg til innsjekkingsskranken eller i service- / billettskranken til sitt flyselskap. Assistansjenesten kan også hjelpe til med å fremskaffe dette. Merk at den reisende kun kan ha med èn ledsager ut til flyet. Hvis ledsager har med flere barn som ikke selv skal reise, kan disse også følge med ut til gate. 

Bestilling av assistanse

Assistanse for barn som reiser alene

Assistansetjenesten i praksis